Slikar Jan Husarik prodaja umetničkih slika

Slikar Jan Husarik

Prodaja umetničkih slika

Jan Husarik je rođen 1942. u Padini, selu u Banatu blizu Beograda. Slovačkog je porekla , a slika od 1958, godine, preminuo 2018. godine.
Izlagao je po prvi put u 1969. u Beogradu . Odrastajući posle Drugog svetskog rata , on je bio toliko siromašan , da sebi nije mogao da priušti bilo kakvo obrazovanje. Ipak , on je zadržao svoju viziju u svom srcu , znajući da će jednog dana reći sve priče o njegovom detinjstvu svojim slikama. Bavio se poljoprivredom, ima malo zemlje , ali više vremena posvetio je slikarstvu . Za njegov stil  i izbor kolorita zaslužna je “ škola slikarstva“ Kovačice . Pokazuju interesovanje za pojedine teme, širi postojanje koje se vraća u mnogim slikama , posebno sa seriji pod nazivom “ žeđ “ . Na njegovim slikama jake boje dominiraju, a među njima naročito narandžasta .
Jan Husarik je među najistaknutijim savremenim slikarima Kovačice naivne umetnost . Za skoro pola veka stvaralaštva je imao brojne izložbe iz Pariza u Melburnu i Sidneju . Najveće priznanje za njihovu kreativnost Jan Husarik dobio u Italiji i Francuskoj . Da pomenemo samo Oskara za umetnost i tehnologiju u Milanu , i počasno članstvo u Međunarodnom udruženju za kulturu u Napulju i Orden Republike Francuske za kulturnu saradnju.

 

Корпа
Scroll to Top