Slikar Slavko Krunić prodaja umetničkih slika

Slikar Slavko Krunić

Prodaja umetničkih slika

Slavko Krunić je rođen 1974. godine u Beogradu. Studirao je slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, gde je učio u klasi profesora Radomira Reljića, a magistrirao kod profesorke Anđelke Bojović. Od 2000. godine član je Udruženja likovnih umetnika Srbije (ULUS), a od 2011. godine i Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije (ULUPUDS).

Krunić je održao trideset samostalnih izložbi i učestvovao na mnogim grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Njegove slike se nalaze u javnim i privatnim kolekcijama širom sveta. Takođe je ilustrovao brojne knjige i časopise. Objavio je knjigu „Satirikone“ u saradnji sa francuskom književnicom Elodi Pinel.

Njegov rad na knjizi i saradnja sa „Politikinim Zabavnikom“ označili su prekretnicu u njegovoj karijeri. Sa književnicom Mirjanom Ognjanović objavio je knjige „Nesanica za dvoje“ i „Mauzolej“. Ilustrovao je katalog i plakat opere „Verter“ za Narodno pozorište u Beogradu.

Njegovi radovi krase omote albuma njujorških ska legendi The Toasters („House of Soul“), kao i albume bendova Rotterdam Ska Jazz Foundation, Deepsteady i Dr. Deadlock and Conga Line. Slavko Krunić trenutno živi i radi u Beogradu i Novom Sadu.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Корпа
Scroll to Top